Tusenlappar att spara

Mathias sjekker kvaliteten på telefonene

Dessa mobiltelefoner är lika bra som nya!

Teleoutlet erbjuder ny-ish mobiltelefoner till mycket låga priser. Mathias Haugsdal och hans kollegor kontrollerar noggrant varje telefon innan de säljs vidare. "Många av telefonerna är knappt använda," säger han.


"När mobiltelefonen kom efter två dagar visade den sig vara lika bra som ny, men till halva priset," berättar Teleoutlet-kunden Morten Kjær

Han är en av de allt fler som väljer att köpa begagnade (eller ny-ish) mobiltelefoner när de byter ut den gamla. Det är kanske inte så konstigt när priserna är upp till 70 procent lägre än för helt nya mobiltelefoner. Kvaliteten är det heller inget att klaga på:

"Alla begagnade mobiltelefoner måste godkännas i vår kvalitetskontroll innan de kan säljas vidare i webbutiken," berättar Mathias Haugsdal, tekniker på Teleoutlet.

Han berättar att detta innebär kontroll av alla knappar, pekskärm, nätverk och WiFi-anslutning, kameror, högtalare och mikrofon. "Vi kontrollerar också att telefonen är återställd till fabriksinställningarna, att allt innehåll är borttaget och att den inte är låst till en operatör. Självklart ska telefonen inte ha några betydande sprickor, bucklor, repor eller fuktskador," säger han.

Fick drömmobilen till halva priset
Morten Myren

Morten Kjær från Vanse i Agder valde att köpa en ny-ish mobiltelefon från Teleoutlet när han letade efter en Samsung Note 20 Ultra förra året.

"Jag behövde en ny företagstelefon och ville testa att köpa begagnat. Det är möjligt att jag också hade kunnat hitta en på begagnatmarknaden, men det känns betydligt tryggare att använda en leverantör som erbjuder garantier och öppet köp," säger han

Kjær hittade den mobil han letade efter och valde en modell med så kallad B-klassificering. Det innebär att telefonen är mycket väl använd och kan ha några små repor eller märken som bara syns nära inpå.

"Mobilen beställdes på söndag, kom med posten på tisdag och visade sig vara precis som ny. Bara till hälften av priset," ler Kjær.

SISTE FINISH: – Det bidrar til å sikre «ny mobil-følelsen», sier Mathias Haugsdal.

SLUTSATTS: Det bidrar till att säkerställa 'känslan av en ny mobil'," säger Mathias Haugsdal 

- Omöjligt att se att den är använd

Samma upplevelse hade Christian Myren från Hommelvik när han skulle köpa en ny mobiltelefon till sin dotter. Emma ville ha en iPhone 11, vilket fadern tyckte var för dyrt. Men det ändrade sig när han upptäckte Teleoutlet.


Vhristian Myhren

NÖJD: Teleoutlet-kund Christian Myren.

"Vi sparade flera tusen kronor, och då hade vi råd att köpa en version med extra lagringsutrymme. Vi beställde på lördagen, och redan på måndagen hade Emma en sprillans ny mobil i händerna," säger han.

Faktum var att det var precis så det kändes, trots att telefonen hade en C-klassificering, vilket innebär större repor och mindre "– For oss var det umulig å se at den var brukt, forteller Myren"

"– For oss var det umulig å se at den var brukt, forteller Myren"

Öppet köp och två års garanti

Hos Teleoutlet är teknikern Mathias Haugsdal glad att höra att mobiltelefonerna de säljer överträffar kundernas förväntningar.

"Alla telefoner tvättas och poleras noggrant, och självklart tar vi bort damm från laddningsportar, högtalare och liknande innan vi skickar dem. Det bidrar till att säkerställa 'känslan av en ny mobil', samtidigt som vi är ärliga när vi graderar de olika telefonerna. Om du köper en telefon som är 'Som ny' så är den precis det, medan du kan förvänta dig att grad B och C har några mindre repor," säger han och försäkrar:

"Oavsett handlar det bara om kosmetiska skador. När du köper en mobiltelefon från oss garanterar vi att du får en produkt som fungerar precis som du förväntar dig. Därför erbjuder vi självklart 30 dagars öppet köp och två års garanti på alla våra mobiltelefoner."

Billig mobilBrukt mobilMobil til barnNy-ish

Lämna en kommentar

Alla kommentarer är modererade innan de publiceras