Begagnad mobil för barnen? Agnes mamma (11) delar med sig av sin erfarenhet

– Jag kommer aldrig att köpa en ny mobiltelefon till barnen igen, säger Guri Berge.

Allt fler barn får mobiltelefoner i unga år. Siffror från Norska Medietilsynet visar att 87 % av 9-11-åringarna här i landet har en egen smartphone. Även om det finns många goda skäl till varför ditt barn bör ha en mobiltelefon, som att hålla kontakten medan du är på jobbet, kanske du drar dig för att lägga större summor på en helt ny mobiltelefon till ditt barn.

När Guri Berge och hennes man skulle köpa en mobiltelefon till sin äldsta dotter Agnes föll valet på en ny-ish mobil från Teleoutlet.

Kolla in vilka modeller vi rekommenderar för barn här.

– Hon har oftast ärvt våra telefoner och det här upplägget har fungerat bra hittills, men nu börjar vi bli varse att vi inte vill byta mobil så ofta. Precis som många andra 11-åringar ville hon ha den senaste modellen, men det tyckte vi inte var nödvändigt. Vi ville hitta en mobil som var billigare och samtidigt lära henne att köpa begagnat, förklarar Berge.

– Jag googlade mig fram till ett par leverantörer men fick det bästa intrycket av Teleoutlet. De hade ett bra garantisystem och det fanns en tydlig webbutik.

 

Bättre pris och bättre för miljön

Familjen på fem är aktiva när det kommer till att köpa och sälja begagnade föremål, inklusive sportutrustning, möbler och kläder. Därför såg Guri inget i vägen för att köpa lite begagnad mobil också. Dottern blev också snabbt övertygad, trots att hon var lite skeptisk till att använda mobiltelefon i första hand.


– Efter att ha gjort research på Teleoutlet förklarade jag för henne att de här mobiltelefonerna är av bra kvalitet och är bättre för miljön, fortsätter familjemamman.

Valet landade på en iPhone XR, en populär telefon som är kvalificerad och kategoriserad inom klass B. Telefoner i den här klassen är väldigt fint använda samtidigt som det finns mycket pengar att spara på mobiler i denna kategori.

Läs mer: Vad är poängen med att använda en mobiltelefon?

– Leveransen var fantastisk. Vi hade den närmast dörren innan vi hade lagt beställningen, berättar Guri entusiastiskt.

 

En telefon så bra som guld

Dottern fick mobilen på sin födelsedag, och har sedan dess varit mycket nöjd med den begagnade mobiltelefonen.

– Hon fick den i början av november, och den har varit god som guld, säger Guri på dotterns vägnar.
– Jag kommer absolut att använda Teleoutlet när vi ska köpa en mobil till de yngsta tjejerna också, men då går vi kanske ner i klass C. När man får sin första mobil är det bara kul i sig att skaffa en ny mobil, och om det skulle hända något med mobilerna är det bra att veta att du inte har betalat så mycket för dem.

Läs mer: Att köpa en begagnad mobiltelefon – är det säkert?

Behöver ditt barn en ny mobiltelefon? Eller kanske du funderar på att ge ditt barn sin allra första mobiltelefon? Kolla in vilka modeller vi rekommenderar för barn här.

 

Billig mobilBrukt mobilMobil til barn

Lämna en kommentar

Alla kommentarer är modererade innan de publiceras