Sant eller falskt? 8 myter om att köpa en begagnad mobiltelefon

Har du funderat på att köpa en begagnad mobiltelefon, men är du skeptisk till att du gör ett säker köp och får det du betalar för? Här förtydligas 8 myter om att köpa en begagnad mobiltelefon.

1. Begagnade mobiltelefoner är av sämre kvalitet än en nya

Köper du en mobiltelefon från Teleoutlet vet du med säkerhet att den begagnade mobiltelefonen är kvalitetskontrollerad innan den säljs. Tekniker testar pekskärmen, alla knappar, kamera, nätverk och WiFi-anslutning, mikrofon och högtalare. Det kontrolleras även att mobiltelefonen inte har några skador i form av sprickor, betydande repor och bucklor, fuktskador mm

2. Det är en säkerhetsrisk att använda en begagnad mobiltelefon

Det är beroende på var du köpt mobiltelefonen. Om du köper via seriösa återförsäljare av begagnade mobiltelefoner har din mobiltelefon blivit noggrant granskad och professionellt renoverad. Vid den noggranna granskningen av mobiltelefonen ser teknikerna på Teleoutlet till att telefonen återställs. Allt innehåll raderas och vi ser till att mobilen inte är operatörslåst.

Artikeln fortsätter efter bilden.

LÄSKIGT MED EN ANVÄND MOBIL?: Köper du en begagnad mobil från en säker återförsäljare som Teleoutlet får du en mobil som är granskad, professionellt renoverad och helt trygg att använda. (Foto: Getty)

3.Du riskerar att köpa grisen i säcken

Ta det lugnt! I vår webbutik har alla produkter information om deras tillstånd och detaljerade tekniska specifikationer så att du alltid vet vad du får när du köper en ny-ish och lite använd mobiltelefon.

Efter granskning och rengöring av mobilerna klassificerar vi dem efter skick och med följande betyg som gäller för renoverade telefoner:

Som Ny

Grade A

Grade B

Grade C

4.Begagnade smarttelefoner har sämre batteritid

Våra tekniker granskar varje mobiltelefon, inklusive batterikapaciteten. Även om det kan variera från mobil till mobil måste alla mobiltelefoner, oavsett kvalitet, ha mer än 85 procent batterikapacitet och prestera 100 procent. För telefoner i kategorin "Helt ny" är batteriet helt nytt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

FREKVENT LADDNING?: En begagnad mobiltelefon från Teleoutlet har samma eller nästan lika bra batterikapacitet som en ny mobiltelefon. (Foto: Getty)

5. Du har inga rättigheter eller ångerrätt när du köper en begagnad mobiltelefon

På Teleoutlet jobbar vi enligt konsumentköplagen och ångerrättslagen. Det innebär att du alltid kommer att göra säkra köp hos oss och få samma köpevillkor som när du köper en helt ny mobiltelefon. Vi har två års garanti och 30 dagars öppet köp på alla våra produkter.

6. Det är bättre att köpa en begagnad mobiltelefon av någon du känner

Det är klart att man kan göra ett fynd genom att köpa begagnat av en vän, bekant eller andra privatpersoner och andrahandsmarknader. Skulle det vara något fel på mobilen eller om du inte får varan du har betalat för kan det i praktiken vara svårt att utreda detta, särskilt om säljaren har avstått från ansvar för reklamationer eller är en skurk.


Om du väljer att köpa av en privatperson rekommenderas det att både se och testa mobilen innan du genomför köpet. Men var medveten om att du inte helt kan veta om mobilen är tömd och rengjord, eller om telefonen har dolda fel och defekter.

Artikeln fortsätter efter bilden.

GAMLA OCH UTGÅNGNA MOBILTELEFONER?: Att köpa en begagnad mobiltelefon är inte synonymt med telefoner från 2010-talet. Hos Teleoutlet har vi de senaste modellerna från kända märken. (Foto: Getty)

7. Begagnad mobil = gammal mobil

Det är inte sant. Vissa mobilmodeller hos Teleoutlet är visserligen äldre än andra, men du hittar nya mobilmodeller från både Apple iPhone och Samsung Galaxy, förutom mobiler från Sony, Huawei samt andra märken.

8. Man ser tydligt att telefonen är använd

Även om du köper en begagnad mobiltelefon betyder det inte att den ser sjaskig och sliten ut. När vi på Teleoutlet graderar mobiltelefonerna innan de säljs i webbutiken tittar vi även på om det till exempel finns synliga repor eller andra kosmetiska tecken på slitage. Vi informerar dig om detta under information om den mobiltelefon du funderar på. Vi säljer givetvis aldrig mobiltelefoner med slitage, skador och fel som påverkar funktionaliteten.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer är modererade innan de publiceras