7 orsaker till varför du bör köpa en begagnad mobiltelefon

Letar du efter en ny mobiltelefon? Innan du handlar en ny bör du överväga dessa 7 bra anledningar till att välja en ny-ish och lite använd mobil den här gången.

1. En begagnad mobiltelefon är bäst för plånboken 

Visst är det lockande att springa till butiken när den allra senaste modellen av iPhone eller Samsung Galaxy lanseras. För dig som inte väljer en ny mobiltelefon är det bra att veta att det finns mycket att välja på bland lite använda mobiltelefoner av de senaste modellerna.

Hos Teleoutlet kan du hitta mobiltelefoner av bra kvalitet till en bråkdel av priset på en ny mobiltelefon. Faktum är att du kan få kvalitetsmobiler upp till 70 procent lägre i pris än när du köper en ny.

2. Stort utbud av begagnade mobiltelefoner

Teleoutlet har ett stort utbud av lite använda och ny-ish mobiltelefoner, så du har mycket att välja på. I vår webbutik kan du jämföra priser och funktioner och hitta den mobiltelefon som passar dig och ditt bruk.

Vi har ett stort utbud av mobiltelefoner från Apple och Samsung, men även modeller från Sony, One-Plus och Xiaomi.

I vår webbutik hittar du även nya högtalare, hörlurar och AirPods.

Texten fortsätter efter bilden.

SPARA PÅ MILJÖN: Välj återanvändning i stället för nytt. Med en ny-ish och lite använd mobiltelefon sparar du miljön från onödiga utsläpp av växthusgaser och miljöskador. (Foto: Getty)

3. Återanvändning sparar miljö och klimat

Att köpa en begagnad mobiltelefon ger en fin kombination av ett bra pris och försäkran om en stor vinst för miljön. Det är bra för plånboken och extra bra för planeten.

Tyvärr är avfall från elektronik en stor förorenare globalt. Att köpa en begagnad mobiltelefon är därför också bra av miljöskäl:

Tillverkning av helt nya mobiltelefoner kräver tillgång till råvaror. Utvinning av viktiga metaller och mineraler för skärmar och delar samt tillverkning av plast är förorenande och kräver mycket energi.

Återvinning av metaller och viktiga ämnen från gamla mobiltelefoner har blivit en stor industri. Återvinning är mycket bättre än att slänga begagnade mobiler och annan elektronik rakt ut på soptippen, med efterföljande förorening av mark och grundvatten. Men återvinning kräver också energi och lämnar ett klimatavtryck, förutom restavfall. Det allra bästa är därför att säkerställa en lång livslängd för mobiltelefonen genom att återanvända den.

Köper du en begagnad och ny-ish mobiltelefon i stället för en ny sparar du miljö, natur och klimat.

4. Trendigt att välja begagnat

Att välja en begagnad mobiltelefon till barnen är bra på mer än ett sätt. Man sparar förstås mycket pengar, men det är lika viktigt att visa att man föredrar begagnat. Om barnet ser att du väljer begagnade, och att de lite använda mobiltelefonerna de har fått fungerar alldeles utmärkt, är vi ett steg närmare målet om att köpa mindre nytt och snarare mer återanvända. Detta är goda nyheter för våra barn som kommer att ta över och ta hand om planeten.

Återvinning är en global trend som fortsätter att spridas till konsumenter i alla åldersgrupper, och framför allt bland de unga.

5. Mobilerna blir godkända i kvalitetskontroll

När du köper en begagnad mobil hos Teleoutlet vet du att den är noggrant kontrollerad och rengjord. Vi har en auktoriserad verkstad med tekniker som går igenom mobilerna innan de läggs ut till försäljning i webbutiken. Det här är några av de saker vi kontrollerar under en kvalitetskontroll:

  • Av-och på-knapp
  • Mobiltelefonknappar och pekskärm
  • Nätverks- och WiFi-anslutning
  • Kamera (fram och bak)
  • Högtalare och mikrofon

I tillägg har vi kontrollerat att:

  • Telefonen är återställd och att allt innehåll har raderats
  • Telefonen inte är låst till en operatör 
  • Telefonen inte har några betydande skador (sprickor, bucklor, stora repor)
  • Fuktindikatorerna har inte aktiverats (ingen vätskeskada)

6. Tryggt köp med garanti


Du kan alltid göra bra mobilköp från privatpersoner, men som konsument har du inte samma skydd som när du handlar från godkända och säkra nätbutiker som Teleoutlet.

Teleoutlet är en seriös webbutik med mer än 10 års erfarenhet och expertis inom att återanvända och sälja snyggt använda mobiltelefoner.

Du är alltid trygg när du handlar hos oss. Våra köpvillkor följer de riktlinjer som konsumentköplagen och ångerrättslagen ger och du får samma garantier som vid köp av nya mobiler, surfplattor, AirPods etc. På Teleoutlet har vi två års garanti och 30-dagars öppet köp på alla produkter.

 

 7. Du vet vad du köper

För att du ska vara så säker som möjligt på att du får en mobiltelefon i gott skick och att du får vad du betalar för har vi sorterat våra mobiltelefoner i kategorier som visas i webbutiken:

Helt ny är en kategori där du hittar nya mobiler som vi fått direkt från tillverkare i förseglade förpackningar.

Som ny betyder att mobiltelefonen är oanvänd och helt ny, men att förseglingen är bruten.

A-grade betyder att mobiltelefonen är snyggt använd och nästan som ny.

B-grade betyder att telefonen har en livslängd som indikerar visst slitage. Men som med alla andra produkter hos Teleoutlet är även dessa mobiltelefoner kvalitetskontrollerade i vår auktoriserade verkstad och har samma garantier.

C-grade är mobiler som har kosmetiska skador, men som annars fungerar perfekt som de ska.

OBS! Telefonerna i kategorierna A-, B- och C-klass kommer utan laddare.

Lämna en kommentar

Alla kommentarer är modererade innan de publiceras